Waarom zitten aflatoxinen in voedsel?
Aflatoxinen hebben een schadelijk effect op de menselijke gezondheid en worden meer in ontwikkelingslanden aangetroffen dan in ontwikkelde landen. Laat ons u in detail vertellen wat ze zijn en hoe ze ons kunnen schaden.
Wat zijn Aflatoxins?
Het zijn in feite mycotoxinen, of eenvoudiger gezegd, het zijn de giftige secundaire producten die worden geproduceerd door schimmels die in voedingsmiddelen aanwezig zijn. Hieronder volgen hun details:
- Parasitic en Aspergillusflavus zijn de meest voorkomende soorten die gewassen over de hele wereld aantasten, zoals maïs, noten en pinda's, enz.
- Of het nu opslag, oogst of zelfs op het veld is, besmetting van voedsel is een ernstige bedreiging op bijna elk niveau van de supply chain.
- Bovendien houden de nadelen van deze besmette voedingsmiddelen niet alleen verband met hun directe consumptie. Als u met deze voedingsmiddelen omgaat, kunt u nog steeds de schadelijke effecten van Aflatoxins krijgen.
- Zelfs het eten van dierlijke bijproducten zoals zuivel of vlees van dieren waarvan het voer aflatoxinen bevat, kan een risico vormen voor uw gezondheid.
Schadelijke kankerverwekkende stoffen
Het is bekend dat aflatoxines zeer schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Ze worden rechtstreeks in verband gebracht met leverziekten en zelfs leverkanker als u er chronisch aan wordt blootgesteld. Dit is de reden waarom het IARC van de WHO, dwz het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek, ze heeft geclassificeerd als een kankerverwekkende stof van groep 1.
Z-Company
Z-company levert groothandels- of bulkleveringen van biologische, koosjere en FSSC2000-gecertificeerde producten in heel Europa. Onze producten zijn helemaal vrij van Aflatoxins. Wij opereren vanuit ons primaire magazijn in Nederland. We houden rekening met concurrerende prijzen en bieden de snelst mogelijke verzending via de haven van Rotterdam. Ons team staat voor u klaar om u te helpen bij het verstrekken van informatie over onze producten en onze algemene werking.