We bieden een premium natuurlijk biologisch cacaopoeder 10-12%, gemaakt van bonen afkomstig uit West-Afrika, voornamelijk Ghana. Om ons cacaopoeder te maken, de beste cacaobonen zijn geselecteerd en zorgvuldig verwerkt om de voedingsstoffen en smaak te behouden. Het cacaopoeder heeft een LAAG CADMIUM-gehalte en een zoete karakteristieke smaak en geur. Hierdoor is het een van onze best verkochte ingrediënten.
De cacaoboom en de oorsprong van cacao
De oorspronkelijke naam van cacao betekent "het voedsel van goden", dat afkomstig is uit Amerika. Het wordt ontdekt door de Azteken in Midden-Amerika en wordt gebruikt als betaalmiddel en als ingrediënt voor de heilige drank van de goden. De introductie en aanplant van de cacaoboon in West-Afrika gaat terug tot 1868 waar de moederbomen voor de goudkustindustrie werden geplant.
De cacaobomen produceren peulen van ongeveer 15 tot 25 cm lang en 7-10 cm in diameter. Het varieert in kleur van geel, oranje en rood. Elke pod kan ongeveer 20 tot 50 bevatten cacaobonen en bevat ongeveer 65% water. Na het oogsten wordt de peul geopend en worden de cacaopulp en bonen eruit gehaald om enkele dagen te fermenteren in de tropische temperatuur (onder 118 ° F, 47 ° F). Het fermentatieproces is het belangrijkste proces omdat het een deel van de bitterheid wegneemt en het zijn unieke karakter en aroma ontwikkelt. De zaden worden vervolgens uitgespreid en in de zon gedroogd onder 118 ° vóór verwerking.
De cacaoboon staat bekend om zijn algemene nutritionele eigenschappen en gezondheidsvoordelen.
Cacaobonen zijn de zaden van de vrucht, of 'peul', van de cacaoboom. De cacaoboom groeit voornamelijk in de warmste streken op aarde, binnen 20 graden ten noorden en zuiden van de evenaar en doet het het beste als schaduwboom vanwege zijn gevoeligheid voor zonlicht. De cacaoboom draagt het hele jaar door vruchten.
Het gebruik van cacaopoeder
De cacaoproducten kunnen worden gebruikt in verschillende culinaire producten, waaronder: snacks, voedingsshakes, sportvoedingsproducten, smoothie, drankjes, gebak, repen, chocolaatjes of instantproducten.
Cacaobonen zijn de zaden van de vrucht, of 'peul', van de cacaoboom. De cacaoboom groeit voornamelijk in de warmste streken op aarde, binnen 20 graden ten noorden en zuiden van de evenaar en doet het het beste als schaduwboom vanwege zijn gevoeligheid voor zonlicht. De cacaoboom draagt het hele jaar door vruchten.
Onze natuurlijke organische cacao is een caloriearm en vetarm voedsel, rijk aan vezels en dient ook als een geweldige bron van magnesium en ijzer. Verder bevat dit product ook vitamines, mineralen en het is rijk aan antioxidanten.
Ons product komt in de puurste vorm en het is niet oververwerkt noch bevat het toegevoegde suiker.
Groothandel in cacaopoeder
Wij bieden cacaopoeder in zakken van 25 kg in verschillende kwaliteiten: natuurlijk 10-12%, alkalisch 10-12% en 20-22%. De producten zijn biologisch en koosjer gecertificeerd.